laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koolvis met kerrie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    800 g koolvisfilets
    1 grote ui
    1/2 lookteentje
    2 grote tomaten
    1 appel (Boskoop)
    1 dl droge witte wijn
    1 l visfumet
    100 g boter
    1/2 dl room
    2 kopjes rijst
    1 kruidentuiltje: tijm, laurier en peterselie
    kerrie, peper en zout
  bereiding:
    Kruid de koolvisfilets met zout, peper en kerrie.
Stoof de filets in licht gebruinde boter en voeg er de gesnipperde ui en de look aan toe. Overgiet met de witte wijn en de visfumet. Doe er het kruidentuiltje bij.
De schotel afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen (180° C).
Haal de vis uit de bakschotel en laat het bakvocht inkoken.
De stukgesneden tomaat en de gehakte appel toevoegen evenals de room. Dit alles eventjes inkoken.
Opdienen met rijst of aardapelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats