laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Blinde vinken met ajuinsaus en erwtenstoemp
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 blinde vinken
    600 gr aardappelen
    300 gr erwtjes (verse of diepvries)
    2 uien
    blokje rundsbouillon
    100 gr boter
    1/2 liter rode wijn
    peper en zout
    nootmuskaat
  bereiding:
    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Plet ze met een stamper samen met de boter tot een grove puree.
Snij de ajuin in schijven en bak ze bruin aan. Bevochtig ze met de rode wijn en wat water. Voeg het bouillonblokje toe en laat een halfuurtje zachtjes koken.
Leg de erwtjes in kokend water met wat zout en laat 2 minuten koken. Verfris de erwtjes in ijswater om de groene kleur te behouden en voeg ze toe aan de puree. Meng goed. Warm deze stoemp op en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bak ondertussen de blinde vinken op een zacht vuurtje gaar. Schik alles mooi op een bord.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats