|
|
- Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt), verwijder de pitjes en snij in blokjes.
- Pers het teentje knoflook en meng met de rest van de ingrediënten voor de vinaigrette.
- Snij de ham in reepjes en zet koel weg.
- Schil de asperges met een dunschiller, begin dun onderaan de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af.
enkele uren voordien:
Kook de asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 10 a 15 min.
Spoel onmiddellijk af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Schil de avocado's, snij in twee en verwijder de pit. Snij 1 avocado in blokjes van 1 cm en besprenkel onmiddellijk met de helft van het limoensap.
Verdeel de tweede avocado in stukken en doe samen met de rest van het limoensap in een mengbeker. Mix de stukken avocado erg fijn samen met het gehakte bieslook, en breng op smaak met enkele druppels tabasco, peper en zout.
Meng de blokjes avocado onder de avocadomousse. Zet koel weg.
Snij de asperges in 3 stukken. Schep er de vinaigrette onder.
Schik in het midden van elk bord een rond torentje avocadomousse, niet te hoog. Gebruik eventueel een ring in inox of een leeg yoghurtpotje voor een mooi resultaat. Verdeel de tomatenblokjes over de mousse en schik er de reepjes ham bovenop. Verdeel er de aspergestukjes in vinaigrette rond en versier de borden met grove schilfers parmezaan. |