Gevuld varkenshaasje met fijne tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 gevuld varkenshaasje
2 eetl. boter
Voor de saus:
250 g kastanjechampignons
2 dl kalfsfond
3 a 4 dl tomatenpassata
1 dl madeirawijn
1 sjalot
1 eetl. citroensap
3 eetl. boter
2 eetl. bloem
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de kastanjechampignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.
Meng 2 eetl. boter met 2 eetl. bloem (beurre manie).
Snipperde sjalot fijn.
Schik het diepgevroren gevuld varkenshaasje in een schotel. Verdeel 2 eetl. boter in nootjes over het varkenshaasje. Schuif de schotel in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat 55 a 60 min. braden, afhankelijk van de dikte van het vlees. Besprenkel het varkenshaasje tussendoor met wat braadvocht. Zodra het vlees gekleurd is, dekt u weer goed af met aluminiumfolie.
Verdeel de madeirawijn over het vlees, kruid met peper en zout. Dek af en laat het vlees nog 5 min. bakken en zet vervolgens de oven uit. Laat het vlees zo nog 5 a 10 min. in de oven rusten.
Maak de saus. Verhit 1 eetl. boter en doe er de schijfjes champignons en de gesnipperde sjalot in. Laat al roerend even stoven en dek af. Laat zachtjes gaar worden gedurende 10 min. Voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
Haal het vlees uit de ovenschotel. Giet de kalfsfond in de schotel en schraap de braadresten los (met een houten spatel). Giet door een zeef bij de champignons. Laat even koken en voeg beetje bij beetje de beurre manie toe tot de saus voldoende gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.
Snij het vlees in sneden en geef er de saus apart bij.
Serveer met verse pasta of kroketjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|