laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoen in sinaasappelsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 kg kalkoenfilet
    8 sinaasappelen
    100 gr boter
    50 gr suiker
    blokje rundsbouillon
    broccoli
    kroketjes
    peper en zout
  bereiding:
    Kruid bet kalkoengebraad en schroei bet dicht in de pan. Laat het in de oven op 190° verder gaar worden gedurende 40 minuten.
Pers 4 sinaasappelen uit. Schil de andere 4 appelsienen goed zodat ook het wit er af is, en snij ze in schijven.
Warm boter en suiker op in een pan totdat bet lichtbruin begint te kleuren en voeg dan voorzichtig bet sinaasappelsap toe, wat water en het bouillonblokje. Laat deze saus 20 minuten zacht koken en voeg dan de schijven sinaasappel toe.
Kook de broccoli af en bak de kroketjes.
Haal bet gebraad uit de oven, laat het even rusten en versnijd het dan.
Dien warm op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats