laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gewokte garnalen met eiermie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 gr gamba's of tijgergarnalen, drooggedept
    600 gr wortel, in luciferreepjes
    1 eetlepel olijf-of wokolie
    2 uien, gesneden
    1 theelepel gemberpoeder
    1,5 dl kruidenbouillon van een half tablet
    1 eetlepel maïzena
    2 a 3 eetlepels gembersiroop
    1/2 citroen, uitgeperst
    Chinese 5 kruidenpoeder
    zout en peper
  bereiding:
    Laat de wortelreepjes 3 minuten koken en spoel ze daarna koud af.

Verhit de olie in de wok en fruit de ui glazig. Bak de garnalen 2 minuten mee en voeg de wortel, bouillon, gemberpoeder en gembersiroop toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 2 minuten koken. Roer de maïzena los met wat water en voeg dit toe. Breng het geheel met citroensap, zout, peper én het 5-kruidenpoeder op smaak.
Serveer met de eiermie en eventueel met een salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats