|
|
|
Gewokte garnalen met eiermie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gr gamba's of tijgergarnalen, drooggedept
600 gr wortel, in luciferreepjes
1 eetlepel olijf-of wokolie
2 uien, gesneden
1 theelepel gemberpoeder
1,5 dl kruidenbouillon van een half tablet
1 eetlepel maïzena
2 a 3 eetlepels gembersiroop
1/2 citroen, uitgeperst
Chinese 5 kruidenpoeder
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Laat de wortelreepjes 3 minuten koken en spoel ze daarna koud af.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui glazig. Bak de garnalen 2 minuten mee en voeg de wortel, bouillon, gemberpoeder en gembersiroop toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 2 minuten koken. Roer de maïzena los met wat water en voeg dit toe. Breng het geheel met citroensap, zout, peper én het 5-kruidenpoeder op smaak.
Serveer met de eiermie en eventueel met een salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|