Kabeljauwhaasje met asperges |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr kabeljauwhaasje
4 plakjes gerookt spek
1 bussel groene asperges
1 bussel witte asperges
50 gr boter
3 eierdooiers
sap van 1 citroen
150 gr boter voor de saus
basilicumblaadjes voor de presentatie. |
|
bereiding: |
|
|
Snij de vis in 4 stukken en wikkel ieder stuk in een plakje spek. Bind vast met keukengaren.
Pel en kook de asperges beetgaar in water.
Maak vervolgens de saus: meng de eierdooiers met 4 lepels kookvocht van deasperges op zacht vuur en warm dit onder voortdurend roeren op.
Voeg er dan de in kleine stukjes gesneden boter in kleine hoeveelheden bij en meng goed voor u er meer boter bij doet. Verwerk er alle boter in en breng dan op smaak met het citroensap.
Bak de vis in de boter. Reken 4 minuten aan iedere kant. Schik de asperges op de borden, leg er de vis op en lepel er dan de saus rond. Werk af met de gefrituurde basilicumblaadjes.
Serveer met puree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|