Kipbrochettes met huisgemaakte pindasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gr kipfilet
3 dl kokosmelk
1 theelepel
kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
Voor de saus:
4 dl kokosmelk
2 el rode currypasta
1 el vissaus
2 el bruine suiker
1 theelepel tamarindepoeder
4 el gemalen ongezouten pinda's |
|
bereiding: |
|
|
Meng de kokosmelk met de curry en de kurkuma. Snij het vlees in reepjes en laat het gedurende minstens 1 uur marineren. Rijg het op stokjes en grill op een heet vuur of in de oven. Dien de spiesjes goed heet op samen met de saus.
Maak de saus 6 uur vooraf: roer alle ingrediƫnten goed door elkaar en zet de saus koel weg. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |