laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Driekoningentaart
  ingrediënten:
    100 gr zelfrijzendmeel
75 gr magarine
100 gr in de mixer gemalen amandelen
100 gr geplette amandelen
1 geheel ei
5 eidooiers
5 eiwitten
125 gr griessuiker
  bereiding:
    Eerst mengen we de suiker met de gemalen amandelen en roeren er het gehele ei en de 5 eierdooiers onder. We roeren tot we een romige brij bekomen en voegen er dan de gesmolten margarine aan toe,terwijl we steeds duchtig roeren. Nu roeren we de tot sneeuw geklopte eiwitten onder dit beslag.

We bestrijken een ringvorm degelijk met margarine en strooien er de geplette amandelen in, die in de margarine blijven kleven, op de
bodem en de wanden

Onder het deeg een witte boon roeren, die later de koning zal moeten aanwijzen. Het deeg in de vorm doen en gedurende ongeveer 25 minuten in een matig warme oven bakken van 170°C
De steekproef met de breinaald zal moeten vertellen of de koek gaar is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats