laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sint - Anna mosselsoep
  ingrediënten:
    2 grote ajuinnen
1 witte selder
100 gr boter
2 kg mosselen
1 el bloem
kervel
1 dl room
2 eieren
droge witte wijn
  bereiding:
    Hak twee grote ajuinen en een witte selder. Laten wellen in een grote ketel, in boter die NIET mag bruinen.
Was herhaalde malen de mosselen en laat dan de mosselen in de ajuin/selder koken. Kruiden met de pepermolen.
Aanlengen met 1/2 fles droge witte wijn en 1/2 l water.
Inmiddels een klontje boter en een el bloem samen laten bakken.
Ook een handvol kervel hakken.
Als de mosselen gekookt zijn, het kooksel op de bruine botersaus gieten en met de spaan roeren.
Doe de mosselen uit de schelp en leg ze in een soepkom met de gehakte kervel.
Zien of de gebonden soep goed gekruid is, anders bijkruiden.
Om deze soep volledig af te maken doe je er de room en de eidooiers bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats