|
|
Klop de kwark in de kom glad met de melk, de olie en de honing. Voeg de vanillesuiker en naar smaak 1-1 1/2, theelepel zout toe.
Roer de helft van het meel door de vloeistof. Kneed er dan de andere helft van het meel, het bakpoeder, de rozijnen en noten met de hand door.
Bestrijk de bakplaat dun met de margarine.
Verwarm de oven voor
Bestrooi een deel van het werkvlak met bloem. Rol het deeg daarop met de hand uit tot een gelijkmatig dikke rol met een middellijn van ongeveer 2 1/2 cm
Bestrijk de deegrol met de boterkwast met de koffiemelk. Snijd de rol in 12 tot 16 stukken
Rol of dep die in de zemelen. Leg de staafjes deeg op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
Schuif die in het midden van de oven. Laat het deeg gaar en goed van kleur worden. Serveer de broodjes warm of koud met margarine of boter en eventueel bruine basterdsuiker.
Tip :
Vul het deeg met krenten, sukade en rozijnen of met gesnipperde gember en een mengsel van gehakte pinda's, walnoten en andere noten
Vorm van het deeg wat dikkere en kortere staven of vorm er balletjes van Vervang de gecondenseerde melk door losgeklopt ei met melk of door ingekookte melk met wat suiker.
Oventijd: 12-15 minuten op 190°C |