|
|
Maak eerst de karamelsuiker met 450 gr suiker en 3 dl water.
Giet karamelsuiker in een vorm, die u voorzichtig met een doekje vasthoudt, want de karamelsuiker is heel heet. Laat de suiker in alle richtingen keren, om de binnenkanten goed te bedekken. Giet het overschot van de karamel in de melk, die dienen zal om de warme drank te bereiden. Men zet 1/2 l melk te koken met een stokje vanille. In een kookpot mengt men met de spaan 250 gr. poedersuiker, de dooiers van 5 eieren en een lepel koude melk. Anderzijds laat men 20 gr. blaadjes gelatine in koud water trekken. Als de melk kookt ze druppelsgewijs op de eieren gieten en weer op een laag vuurtje zetten, zonder te doen koken. De room langzaam laten binden, tot op het ogenblik dat ze aan de spaan kleeft. Van het vuur nemen en de uitgedruppelde gelatine bijvoegen. Roeren tot het koud wordt en 1/2 l slagroom bijvoegen, alsmede 2 lepels poedersuiker en een klein pakje vanillesuiker. In een geoliede vorm gieten en koel tot 's anderendaags bewaren. Bij het opdienen besproeit men de vorm met lauw water, om het nagerecht uit de vorm te halen. |