laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bavarois met ananas
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

    1 ananas
    suiker of zoefstof naar smaak
    250 gr magere yoghurt
    5 gr vanillesuiker
    1 zakje muntthee
    6 blaadjes gelatine
    15 cl room
    3 eetlepels olie voor de vorm
  bereiding:
    Laat de gelatine weken in een bodempje water.
Maak sterke muntthee met 10 cl kokend water. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de thee en laat smelten. Klop de room op en voeg die op zijn beurt toe aan de gelatinetheebereiding. Roer er de yoghurt en de vanillesuiker door.
Giet de bereiding in de geoliede vorm en laat gedurende 6 uur opstijven.
Schil de ananas, snij hem in twee, haal er de harde kern uit en snij het vruchtvlees achtereenvolgens in schijven en in blokjes.
Breng op smaak met de suiker of zoetstof
Ontvorm de bavarois en dien op met de ananas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats