Lottestaart met laurier en spek |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 penonen:
1 lottestaart van 1,2 kg
2 grote plakken gerookt spek
50 gr boter
4 eetlepels gehakte peterselie
2 dl droge witle wijn
12 laurierblaadjes |
|
bereiding: |
|
|
Meng de boter met de peterselie en verdeel dit over de vis.
Leg de laurierblaadjes erbovenop en bedek met het spek. Zet alles met keukentouw goed vast. Schuif nog enkele blaadjes laurier tussen het touw en het spek. Schik de vis in een ovenschotel en giet er de wijn bij. Schuif de schotel in de op 180" voorverwarmde oven en laat gedurende 20 minuten garen.
Schik de vis op een voorverwarmde schotel. giet dan het sap van de citroen in de braadslede en roer de bakjus ermee los. Roer goed om een licht gebonden saus te bekomen. Dien dit gerecht op met gekookte aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|