laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip met rijst en tomaten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 jonge haantjes of 4 mooie kippebouten
    margarine
    peper en zout
    1 glas witte wijn
    2 1/2 dl kippebouillon
    1 blikje tomatenpuree
    1 blikje champignons
    10 g maïsmeel
    200 g gekookte rijst
    tomaten
    kerriepoeder
  bereiding:
    Maak de in twee gesneden haantjes of bouten gaar in een
kookpot, d.w.z. u laat de margarine smelten in een kookpot, en u legt er de met zouten peper bestrooide stukken kip in, die u laat gaar worden onder herhaaldelijk bedruipen.

Wanneer het vlees gaar is. vermengt u het smoorvocht met de
tomatenpuree en de champignons. Daarna bindt u het geheel met
het in witte wijn aangeroerde maïsmeel.

Vul de leeggehaalde tomaten met de droog gekookte rijst.
In een vuurvaste schotel schikt u de opgevulde tomaten op de overgebleven rijst, u bestrooit het geheel met een weinig kerriepoeder en u verdeelt enkele nootjes margarine over de schotel. Schep het warm-
gehouden vlees in het midden van de tomaten en laat de schotel
even gratineren in de oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats