laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananenpannenkoeken
  ingrediënten:
    4 bananen
sap van 1/2 citroen
boter
2 eieren
100 gr bloem
100 gr boekweitmeel
3 dl. mineraalwater
1/2 theelepel zout
1 1/2 theelepel citroenschil
  bereiding:
    Split de eieren.
Zeef de 2 bloemsoorten. Roer de 2 soorten meel, de eierdooiers, het zout, het mineraalwater en de geraspte citroenschil door elkaar tot een glad beslag.
Plet de bananen met een vork fijn en voeg het citroensap toe. Schep de fijngewreven bananen door het beslag.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze als laatste aan het beslag toe. Verhit wat boter in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan, laat het beslag uitvloeien en bak de pannenkoeken aan beide zijden gaar en goudkleurig.
Serveer met suiker, een fruitsalade of een bolletje ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats