|
|
1 Schil de asperges met het mesje of met een dunschiller vanaf het kopje naar onderen. Snijd de laatste 2 centimeter van de asperges. Verwi|der ook de kopjes Verdeel de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Spoel die af. Breng ze aan de kook met 17« liter warm water en wat zout. Neem de asperges na 5 minuten koken uit de pan. Doe daar dan de aspergekopjes in. Kook die nog 1-2 minuten Neem de pan van de warmtebron
2. Smelt de boter in de soeppan Voeg de geraspte gember en de bloem toe Roer dittoteen gladde roux. Laat deze enkele minuten heet worden. Neem de pan van de warmtebron
3. Schep de aspergekopjes uit het kooknat. Doe daarin de bouillontabletten.
4. Schep een pollepel bouillon bij de roux in de soeppan Zet de pan weer op de warmtebron Schenk onder voortdurend roeren de rest van de bouillon in de pan Blijf roeren tot de soep kookt en glad gebonden is.
5. Voeg de sherry, 1 eetlepel suiker en de stukjes asperge toe
6. Verdeel het kreeftevlees in kleine stukken
7. Proef de soep Voeg daaraan naar smaak peper, zout en aroma toe
8. Schep de aspergekopjes en de stukjes kreeft voorzichtig door de soep
9. Klop de eierdooier in de soepterrine los met de slagroom en 1 deciliter kokend water Schenk dan onder voorzichtig omscheppen, zodat de stukjes asperge en het vlees niet stuk gaan, de soep in de terrine.
10. Proef de soep nog eens en voeg eventueel naar smaak peper, suiker en aroma toe. |