 |
|
 |
Slaatje met avocado's, zeeduivel en curry |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 gram zeeduivel.
8 gekookte tijgergarnalen,
2 grote avocados,
60 gram sla
100 gram gekookte geparfumeerde rijst.
4 limoenen,
2 sjalotten.
3 soeplepels light mayonaise,
een koffielepel Indische currypasta,
2 soeplepels light room,
1 soeplepel olijfolie (extra vergine).
4 takjes verse koriander.
een beetje zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Pers 3 limoenen en hak de zeeduivel in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de vis toe en roerbak gedurende twee minuten. Voeg peper en een beetje zout toe en meng de currypasta met een soeplepel limoensap.
Hak de Sjalotten fijn.
Leg de slablaadjes op vier borden en snij de avocado's in reepjes. Overgiet ze met de rest van het limoensap en voeg de fijngenakte sjatotten toe. Meng de mayonaise met de room, voeg er peper aan toe en meng ze met de rijst die u over de vier borden verdeelt. Voeg de
avocado's en de koreander toe en leg de zeeduivel mooi in het midden.
Versier met de tijgergaralen en rondjes limoen.
U kunt m pteats van zeeduivel ook een andere witvis
gebruiken krab of tonijn in Mik. Opdienen met bruine
broodjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|