laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijnragout met witte wijn
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 konijn
    1 fles witte wijn
    6 ajuinen
    2 wortels
    look - tijm - laurier
    korrelpeper
    bloem
    100 gr boter
    50 gr. mager gezouten spek
  bereiding:
    De avond te voren. In gelijke stukken gesneden konijn laten marineren in witte wijn, vermengd met sneetjes ajuin, wortel, gehakte look, tijm, laurier en korrelpeper.
Laat de brokken konijn uitdruppelen.
Rol ze door de bloem, na ze te hebben gekruid met zout en peper. Laat ze in de braadpan in boter bruin worden en leg ze in een pot. Laat in deze pot enkele reepjes spek in kokend water trekken. Neem ze met de schuimspaan af en leg ze over het konijn.
In dezelfde pot laat men fijne sneden ajuin bruinen, een weinig met het marineervocht besproeien en in de kookpot op het konijn gieten, evenals het overschot van het marineervocht. Een jong konijntje zal op 30 min, klaar zijn, een groot konijn kan 60 tot 80 min. vergen.
Dien met puree op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats