laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vervierse rijsttaart
  ingrediënten:
   

    Gebroken deeg:
    1 kg bloem
    500 gr boter
    200 gr poedersuiker
    4 eieren
    2 volledige
    2eidooiers
    4 dl water
    appelsienschil
    citroenschil

    Voor de taart:
    1 l melk
    125 gr rijst
    1/2 stokje vanille
    300 gr poedersuiker
    3 eieren
    bitterkoekjes
  bereiding:
    Eerst de gebroken deeg bereiden, dan het deeg verdelen over een taartplaat met een geribde hoge rand.

De rijst langzaam laten koken in de melk, waarin een 1/2 stokje vanille is. Niet het snuifje zout vergeten, dit is onontbeerlijk voor elk zoet nagerecht. Van het vuur nemen, 300 gr suiker bijvoegen.
Bereid afzonderlijk 1/2 l patisseriecreme met 3 eidooiers, het wit wordt geklopt tot vaste sneeuw. Voeg bij de rijst enkel geweekte bitterkoekjes, de patiseriecreme en vervolgens het tot sneeuw geklopte eiwit; voorzichtig met een houten lepel van onder naar boven mengen.
De rijst is nu klaar om de bodem van de gebroken deeg te vullen.
De taart gedurende 1/2 uur in een half warme oven zetten.
De korst moet dan gebruind zijn en de rijst een weinig gestegen.
De taart op een rooster schuiven om te laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats