|
|
Schil de sinaasappels, zo dat alle velletjes aan de buitenkant eraf zijn.
Snij de sinaasappels vervolgens overdwars in schijven van een halve centimeter dik en leg deze schijven op een platte schotel.
Giet daar zoveel Grand Marnier op dat alle schijfjes aardig in de likeur gemarineerd worden. Zet de schotel, bedekt met folie enkele uren of een nacht in de koelkast.
Praliné:
Laat drie eetlepels suiker smelten in een anti-aanbak-koekenpan. Als de karamel goed bruin is, deze op bakpapier zo dun mogelijk uit laten vloeien. Meteen, als de karamel nog vloeibaar is, er wat geschaafde amandelen opstrooien en af laten koelen.
Met een deegrol deze harde karamel tot eetbare korrels rollen/breken. De praliné kan enige tijd in een glazen potje bewaard worden.
Strooi voor het opdoen ruim praliné over de sinaasappelsalade en versier met munt. |