|
|
Roer de boter met telkens een druppel citroensap zacht. Roer de peterselie, de dragon, de bieslook en naar smaak nog citroensap, peper, zout en worcestersaus erdoor
Breng de boter als een compacte portie over op folie. Verpak het daarin als een rolletje met een middellijn van ongeveer 3 centimeter. Leg dat op de koudste plaats in de koelkast.
Laat de boter tenminste 1 uur opstijven.
Verwarm de grill voor
Bestrijk het rooster van het toestel en de biefstukken aan alle zijden met olie
Leg het vlees onder de grill, zó dat het snel bruin wordt maar nog net niet verbrandt. Keer de biefstukken zodra de bovenzijde mooi gekleurd is
Maak het folie rondom de boter los. Snijd daarvan 4 ongeveer even dikke plakken. Gameer die met een blaadje waterkers.
Serveer de chateaubriands op de vleesschotel. Gameer met de plakjes kruidenboter en met enkele blaadjes waterkers.
Een krachtige volle rode wijn smaakt het best bij dit fijne rundvlees.
Tip:
Bak de chateaubriands in de pan met roomboter Geef hierbij de jus, de groene boter vervalt
Neem in plaats van waterkers rauwe groenteblaadjes, zoals veldsla, sterrekers of spinazie, kropsla of andijvie.
Serveer bij dit gerecht aardappels die geen jus nodig hebben, bijvoorbeeld frites of Parijse aardappeltjes en een zachte groente die met wat boter is gestoofd.
Grill of bak biefstuk van de haas altijd zeer kort. Het vlees dient rood te blijven.
Schroei het vlees aan alle zijden snel dicht en serveer het direct
Voor degenen die het vlees alleen doorgebakken wensen moet men een aanzienlijk langere grill- of baktijd nemen. Biefstuk van de haas wordt nooit taai en kan dus goed doorgebakken worden. |