laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pomodoro Mario
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    60 gram vlugkokende rijst
    peper
    4 grote vleestomaten
    zout
    1 ei
    rozemarijn- of oreganopoeder
    75 gram geraspte pikante kaas
    worcestersaus of aroma
    1-2 theelepels geraspte ui
    2 1/2 eetlepel gezeefd paneermeel
    50 gram magere ham
    1/2 bekertje (de helft van 125 gram) crème fraiche
    4 takjes salie of ander groen keukenkruid
  bereiding:
    oven 250°C, gasstand 6-7


Spoel de rijst in het zeefje met koud water af. Breng 71/4 liter water aan de kook. Laat daarin de rijst gaar worden.

Dompel de tomaten na elkaar ongeveer 1/2 minuut onder in kokend water en direct daarna in koud water. Verwijder daarna de kelkjes en schillen van de tomaten Snijd daarvan even boven de helft de kapjes af

Schep met een puntig lepeltje het zaad en een deel van het vruchtvlees uit de tomaten. Beschadig daarbij de buitenzijde niet. Doe het zaad weg Snijd het vruchtvlees uit de tomaten en uit de kapjes klein

Breek het ei. Klop het in de kom los met 1 eetlepel water. Voeg 50 gram kaas toe.

Giet de rijst af. Doe de snippers tomaten vruchtvlees in de pan.

Snijd de plakjes ham in heel kleine snippers. Doe die met de ui bij de rijst.

Schuif het rooster even boven het midden in de oven. Verwarm die voor

Roer het ei met kaas door de inhoud van de pan. Voeg daaraan 3 eetlepels crème fraiche toe

Voeg naar smaak peper, zout, rozemarijnpoeder en worcestersaus toe

Vul de tomaten met het mengsel. Strijk op elke tomaat 1/2 eetlepel crème fraiche. Schep 1 eetlepel paneermeel door de rest van de kaas Bestrooi daar de tomaten mee

Zet de tomaten op het schaaltje op het roosterin de oven of onder de grill tot ze mooi van kleur geworden zijn.

Strooi de rest van het paneermeel desgewenst rondom de tomaten. Versier die met wat blaadjes salie of ander groen.

Tip:
Gebruik een rest gare rijst voor het maken van dit gerecht. Neem in plaats van ham ander vlees

Serveer de tomaten uit de oven direct als voorgerecht na de soep Serveer nog niet helemaal warme gegrilleerde tomaten als koud voorgerecht vóór de soep of serveer de pomodoro Mario als lunchgerecht.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats