laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Huisgemaakte peperroomsaus met steak
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 gr steak
    50 gr boter
    zout

    Voor 2,5 dl saus:
    2 dl rundsbouillon
    2 uien
    50 gr boter
    1 dl room
    groene peper naar smaak
  bereiding:
    Smelt de boter en hak ondertussen de uien zeer fijn.
Stoof ze in de boter tot ze gaar zijn. Voeg de bouillon toe en laat gedurende 4 min op een zacht vuur pruttelen. Giet de bereiding door een puntzeefje, voeg de room en de peper toe. Laat het mengsel op een zacht vuur goed heet worden.

Breng het vlees op smaak met zout. Bak het in hete boter. Snij het vlees in plakjes en schik het op voorverwarmde borden.
Giet het sap van het vlees op de snijplank in de saus, roer goed om en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats