Huisgemaakte peperroomsaus met steak |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr steak
50 gr boter
zout
Voor 2,5 dl saus:
2 dl rundsbouillon
2 uien
50 gr boter
1 dl room
groene peper naar smaak |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de boter en hak ondertussen de uien zeer fijn.
Stoof ze in de boter tot ze gaar zijn. Voeg de bouillon toe en laat gedurende 4 min op een zacht vuur pruttelen. Giet de bereiding door een puntzeefje, voeg de room en de peper toe. Laat het mengsel op een zacht vuur goed heet worden.
Breng het vlees op smaak met zout. Bak het in hete boter. Snij het vlees in plakjes en schik het op voorverwarmde borden.
Giet het sap van het vlees op de snijplank in de saus, roer goed om en dien op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|