laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbeien met zwarte peper in portwijn
  ingrediënten:
    Voor 2 à 4 personen:

    500 gr aardbeien
    1,5dl port
    0,5 dl crème de cassis
    25 gr kristalsuiker
    1 theelepel maïzena
    1 dl slagroom
    25 gr bloemsuiker
    6 zwarte peperbollen
  bereiding:
    Was de aardbeien, verwijder het kroontje, halveer ze en schik in één laag in een schotel. Breng de port met de crème de cassis, de kristalsuiker en de 6 peperbolletjes aan de kook en bind met de maïzena. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm. Zeef de saus en nappeer tegelijkertijd de aardbeien.
Wentel de aardbeien voorzichtig in de saus en laat minstens 1 uur rusten. Klop net voor het serveren de slagroom stijf met de bloemsuiker.
Verdeel de aardbeien met de saus over 4 schaaltjes en garneer met de slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats