|
|
Snij van elke citroen een kapje af.
Hol de citroenen met een klein lepeltje uit. Doe het vruchtvlees in een bord en hak het
fijn met een mes. Haal er de pitjes uit. Hou de uitgeholde citroenen apart.
Schil de komkommer, snij ze overlangs in tweeën en verwijder de zaadjes met een klein
lepeltje. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een slakom.
Was de paprika, snij ze doormidden, haal er de zaden en de zaadlijsten uit en snij het
vruchtvlees ook in kleine blokjes. Doe ze in de slakom bij de komkommer.
Hak de feta in kleine blokjes. Doe hem in de slakom.
Hak de takjes peterselie fijn. Doe ze in de slakom.
Pel het lookteentje en pers het met een lookpers uit boven een kom. Doe er de yoghurt
en de olie bij en breng op smaak met peper en zout. Roer alles dooreen met een lepel.
Doe het sausje bij de groenten in de slakom en voeg er het vruchtvlees van de citroen
bij. Meng alles goed. Proef even en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Neem een klein lepeltje en vul de uitgeholde citroenen met dit mengsel. Hak de olijven
in kleine stukjes en verdeel ze over de citroenen.
Leg het kapje terug op de citroenen.
Schik de citroenen op een schotel en zet de schotel in de koelkast. Dien koel op.
Dit gerechtje kan ook een dag van tevoren worden klaargemaakt.
Dit is een recept van Paule Neyrat |