Kalfsschenkel op z'n Milanees |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
750 gr in dikke schijven gesneden kalfsschenkel
boter
peper en zout
tijm, laurier en peterselie
een glas droge witte wijn
400 gr spaghetti
150 gr geraspte parmesaan of gruyère
3 el tomatenpuree
gesneden gare champions of 1 blikje champions
een weinig in reepjes gesneden gekookte hesp |
|
bereiding: |
|
|
Braad de kalfsschenkelstukken in hete margarine tot ze een mooi kleurtje hebben en voeg er daarna tijm, laurier, peterselie en het glas wijn aan toe.
Laat het geheel gaarstoven met het deksel op de pan
Intussen kookt u de spaghetti in water met een weinig zout gaar. De spaghetti moeten droog zijn. Roer er nu een weinig tomatenpuree onder en wat margarine. Verwijder van het vuur en schep er de geraspte kaas onder
De spaghetti op een dienschotel uitstorten en garneren met een Milanese garnering, bestaande uit gesneden gare champignons (eventueel truffels) en de in reepjes sesneden hesp. Bestrooi het geheel nog eens met wat overgehouden kaas.
Op een afzonderlijke schotel wordt de kalfsschenkel geschikt en overgoten met de lichtjes gebonden braadjus |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|