laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsschenkel op z'n Milanees
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    750 gr in dikke schijven gesneden kalfsschenkel
    boter
    peper en zout
    tijm, laurier en peterselie
    een glas droge witte wijn
    400 gr spaghetti
    150 gr geraspte parmesaan of gruyère
    3 el tomatenpuree
    gesneden gare champions of 1 blikje champions
    een weinig in reepjes gesneden gekookte hesp
  bereiding:
    Braad de kalfsschenkelstukken in hete margarine tot ze een mooi kleurtje hebben en voeg er daarna tijm, laurier, peterselie en het glas wijn aan toe.
Laat het geheel gaarstoven met het deksel op de pan
Intussen kookt u de spaghetti in water met een weinig zout gaar. De spaghetti moeten droog zijn. Roer er nu een weinig tomatenpuree onder en wat margarine. Verwijder van het vuur en schep er de geraspte kaas onder

De spaghetti op een dienschotel uitstorten en garneren met een Milanese garnering, bestaande uit gesneden gare champignons (eventueel truffels) en de in reepjes sesneden hesp. Bestrooi het geheel nog eens met wat overgehouden kaas.
Op een afzonderlijke schotel wordt de kalfsschenkel geschikt en overgoten met de lichtjes gebonden braadjus
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats