laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Parelhoentje op Koningin Fabiola's wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 parelhoentjes
    1/2 l Sherry dry
    1 appelsienschil
    nootmuskaat
    cayennepeper
    100 gr muskaatdruiven
    boter
    bloem
    1/2 kg aardappelen
  bereiding:
    Een parelhoentje is een luxe vol heerlijke hoedanigheden.
Snijd ze rauw in 8 stukken, hetzij iedere 1/2 in twee.
Kruiden met peper, zout en lichtjes bloemen.
In een lage braadpot boter laten bruinen en dan besproeien de Sherry dry. Bedekken en gedurende 1/4 u. laten trekken. De appelsienschil bijvoegen, alsmede muskaatnoot en een ietsje Cayennepeper. Pel een
twintigtal muskaatdruiven.
De parelhoentjes nog gedurende 10 min. laten braden en de stukken in een pot leggen.
Voeg er de gepelde en ontpitte druiven bij en warm houden.
Het baksel binden met een weinig gesmolten of gebruinde boter, een ogenblik met de sausspaan of de mixer omroeren, op een laag vuur een brokje boter bijdoen en in de pot gieten waarin de stukken vlees werden gelegd.
Opdienen met frietjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats