laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Jagersreebout
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    een van het heupbeen ontdane reebout
    margarine
    droge rode wijn
    ui
    laurierblad
    tijm
    60 gr margarine
    50 gr meel
    champignons
    sjalotjes
    tomatenpuree
    peterselie
    kervel
    dragon
  bereiding:
    Lardeer de van het heupbeen ontdane reebout met reepjes spek en leg hem in een diepe pan overdekt met in schijven gesneden ui, laurierblad, tijm en droge rode wijn, eventueel met een weinig water versneden.
Minstens een nacht laten marineren

Haal de reebout uit de marinade en droog hem af. Braad hem in een goed verwarmde oven met voldoende margarine. De groenten van de marinade worden meegebraden. Na het braden worden zij echter verwijderd

Maak met 60 gr margarine en 50 gr meel een bruine roux, aangelengd en op dikte gebracht met de gezeefde marinade. In margarine fruit u in schijfjes gesneden champignons en fijngehakte sjalotten, die u met de
fruitjus bij de saus voegt evenals de tomatenpuree. Ook de braadjus van de bout (zonder de marinade-groenten) doet u bij de saus die u afmaakt met fijngehakte kruiden (peterselie. kervel, dragon)

Schik de gebraden bout op de dienschotel, giet er de saus over en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats