Warme gevulde appels met ijs |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
8 gekonfijte dadels
50 gram ongezouten pecannoten of walnoten
4 grote appels
20 gram boter
2 eetlepels marmelade
50 gram gemalen amandelen
2 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels vloeibare honing
4 schijven ananas (uit blik)
vanille-ijs |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 190º C. Ontdoe de dadels van de pitten. Trek vervolgens de schilletjes van de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Hak hierna de pecannoten tot kruimels. Schil dan de appels en verwijder met behulp van een appelboor het klokhuis. Smeer tot slot de bodem van een vuurvaste schaal in met boter.
Bereiding:
Meng de stukjes dadel, marmelade, gemalen amandelen en suiker door elkaar. Vul nu de appels met dit mengsel en druk dit mengsel goed aan. Zet de appels vervolgens in een vuurvaste platte schaal en plaats deze 20-30 minuten in de oven (de tijd die het zachtworden nodig heeft hangt af van de soort appel en de groote hiervan). Haal de appels uit de oven als ze (niet te) zacht zijn geworden. Bestrijk de bovenzijde van de appels met honing en bestrooi ze met notenkruimels. Verdeel hierna de schijven ananas over de dessertborden en plaats op elke schijf een appel. Schep er vanille-ijs naast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|