laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tiramisucake
  ingrediënten:
    Nodig voor 4 personen:

    Voor het cakebeslag
    250 g tarwebloem (of -meel)
    15 g wijnsteenbakpoeder (of 7g gewoon bakpoeder)
    50 ml olijfolie
    200 ml ahornsiroop
    100 ml water
    0.5 tl zout

    Voor de vanillecrème en koffiesaus:
    650 ml sojamelk
    150 ml ahornsiroop
    1 zakje vanillesuiker
    1 el agar agar
    2 el arrowroot
    50 g cacaopoeder
    50 ml ahornsiroop
    1 el oploskoffie (meer koffie als je geen drank wenst te gebruiken)
    scheut amaretto (of rum)
    water
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet de schaal in met olie en maak een cakebeslag van bloem, zout, bakpoeder, olijfolie, 200 ml ahornsiroop en 100 ml
water.
Giet het beslag in de schaal en bak de cake in 30 a 45 minuten goudbruin.
Laat de cake even afkoelen, snijd hem dan in reepjes van een centimeter breed.
Maak nu een mengsel van 50 ml ahornsiroop, koffie en rum en wat water en maak de vanillecrème van sojamelk, 150 ml ahornsiroop, vanillesuiker, agar-agar en arrowroot, breng onder voortdurend roeren aan de kook.
Laat een minuutje koken en dan 5 minuten afkoelen.
Doe een beetje van de crème onderin de schaal, daar de cakestukjes op en giet met een lepeltje wat van het koffiemengsel op de cakestukjes zodat ze bedekt zijn. Nu nog een laag crème, nog een laag cake met koffiemengsel en eindig met een laag crème.
Zet een nacht in de koelkast, bestrooi volledig met cacaopoeder en schud de overtollige cacao eraf.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats