laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensfilet op z'n Italiaans
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 varkensfilet van +/- 1 kg
    2 soeplepels cognac of madera
    1 ui
    1 dl bouillon
    1 tomaat
    zout, peper, tijm, marjolein
    1 groene Spaanse peper
    rosmarijn
  bereiding:
    Zo nodig verwijdert u de witte vellen die de filet omringen. Dan
braadt u hem langs alle kanten bruin in de vooraf op een matig vuur ver-
warmde kookpan. Dan zet u er het deksel op en laat de filet
op het kleinste vuur verder bakken. Na de helft van de baktijd
draait u de filet om, u kruidt hem met zout, peper, tijm, marjolein en
rosmarijn en zet er onmiddellijk het deksel weer op. Als het vlees gaar
is, haalt u het uit de kookpan en u voegt bij het vleesnat: 1 dl bouillon,
de cognac of madera, en laat alles enkele minuten doorkoken. U ver-
dikt (naar willekeur) met een beetje gekneedde boter.
Voeg er de fijngesneden groenten en ui bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats