laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Thaise curry met kip
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    3 el olie
    400 g kipfilet, in reepjes
    2-3 el rode (Thaise) currypasta
    4-5 dl kokosmelk
    2 el Thaise vissaus (nam pla) of lichte sojasaus
    600 g vastkokende aardappelen, geschild, in stukken
    zout, peper
    1/2-1 el limoensap
    2-3 el geroosterde cashewnoten
    3-4 el grofgesneden koriander
    2 limoenblaadjes (djeroek poeroet), in fijne reepjes
    2-3 lente-uitjes, in dunne ringen
  bereiding:
    Verhit de olie en bak hierin de kip 2-3 min. Schep de kip uit de pan. Bak de currypasta 1 min. in de achtergebleven olie. Roer de kokosmelk en vissaus erdoor. Voeg de aardappelen toe en laat alles circa 15 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en limoensap. Bestrooi de curry voor serveren met cashewnoten, koriander, limoenblad en lente-ui.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats