laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandine's balletjes in tomatensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    700 gr americain natuur
    2 sneden brood zonder korst
    4 el melk
    1 el gehakte peterselie
    1 el fijngesnipperde bieslook '
    2 uien, fijngesnipperd
    800 gr tomatenblokjes uit blik
    1 el tomaten puree
    1 bosje basilicum, blaadjes in stukjes gescheurd ,
    25 cl rode wijn
    olijfolie ,
    versgemalen zwarte peper en zout
  bereiding:
    Week hiet brood in de melk en prak fijn met een vork, meng met het vlees, de peterselie en bieslook

Breng op smaak met peper en zout en maak er met natte handen balletjes van.

Bak de balletjes in olijfolie rondom bruin, voeg er de uisnippers aan toe en laat deze even karameliseren, overgiet met de wijn, voeg de tomatenblokjes toe en roer er de tomatenpuree door, kruid met peper en zout en laat in 20 minuten gaar sudderen.

Proef even of er genoeg zout en peper aanwezig is, kruid anders even bij. Doe er ook de basilicumsnippers erbij.

Serveer met witte rijst
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats