laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Snippen met rijst
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  4 snippen
  4 sneetjes vet spek (voor het barderen)
  peper en zout
  5O gr + 75 gr margarine
  1 eetlepel heet water
  30 gr meel
  bouillon
  1 glas madera
  1 eetlepel tomatenpuree
  cayenne-peper
  150 gr rijst
  1 liter bouillon
  1 ui
  bereiding:
    wat margarine in een pan smelten en smoor daarin de gesnipperde ui gaar. Dan voegt u er de gespoelde rijst aan toe en laat lichtgeel worden Terwijl u voortdurend roert giet u er de bouillon bij en laat gaarkoken Indien nodig laat u het overtollige vocht verdampen. De rijst moet mooi korrelig
Houd hem warm.

Bestrooi de zorgvuldig schoongemaakte snippen van binnen en van buiten met zout. Stop hart, de lever en de krop in de borstholte
'bardeer' de snippen met het spek. Braad in 75 gr gesmolten margarine de snippen aan alle zijden en voeg er een eetlepel water aan toe en laat ze gaarstoven onder gesloten deksel.
Maak een roux van 50 gr margarine en 30 gr meel aangelengd met het braadvocht. voeg er de madera, de tomatenpuree, de cayennepeper en eventueel wat bouillon aan toe. Laat de saus koken. Ze mag gebonden zijn doch niet te stijf. Het is nodig dat zij vloeibaar blijft.
Wrijf het gare hart, de lever en het vlees van de krop fijn en vermeng dit met de saus.
Snijd de snippen overlangs door en schik ze de rijst die op de bodem van de dienschotel werd gestort Overgiet ze met saus en werk af met enkele tuiltjes waterkers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats