laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Welsh biefstuk met béarnaisesaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    4 wels biefstukken gewicht naar keuze,
    welsh beef kruiden,
    roomboter,
    saus béarnaise,
    witte asperges-aantal naar keuze,
    verse lamsoren,
    boter,
    peper uit de molen,
    nieuwe aardappeltjes,
    rozemarijn,
    zeezout.

    Voor de béarnaise:
    1/2 dl. dragonazijn,
    peperkorrels gestoten,
    zeezout,
    fijn uitje,
    3 eierdooiers,
    mosterd,
    125 gr roomboter,
    verse dragon,
    kervel
    peterselie.
  bereiding:
    Schil de asperges en kook ze op gebruikelijke wijze beetgaar, laat staan in kookvocht. Was de aardappeltjes, kook ze in schil gaar, bak ze later in wat olijfolie met rozemarijn en zeezout. Was de lamsoren en roerbak ze vlak voor doorgeven kort in boter en peper uit de molen samen met de asperges. Maak voor de saus een castrique van dragonazijn, peper, zeezout, en het fijngesneden uitje, laat deze massa ca. 10 min. trakken, iets afkoelen, voeg de eierdooiers toe, klop de eimassa luchtig en gaar op laag vuur, voeg druppelgewijs de gesmolten boter toe tot een volle saus onstaat. Breng op smaak met zout, peper, mespuntje mosterd en voeg de fijngesneden kruiden toe. Kruid de biefstukken met Welsh beef kruiden en bak ze in roomboter. Dresseer de roergebakken asperges en lamsoren met de aardappels op het bord en plaats de biefstuk met saus erop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats