laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lintmacaroni met oesterzwammen en shii-take
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    250 gram lintmacaroni
    200 gram oesterzwammen
    150 gram shii-take paddestoelen
    twee lenteuitjes
    vier eetlepels roomboter
    een takje tijm
    1,5 dl slagroom
    1 dl De Koninck (flesje van 30 cl)
    zes eetlepels Parmezaanse kaas
    peper uit de molen en zout naar smaak
  bereiding:
    De paddestoelen goed borstelen en in stukjes snijden. Twee eetlepels boter verwarmen in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de
paddestoelen met de fijngesneden lenteuitjes om en om bakken.Takje
tijm erbij doen. Hittebron verlagen en met de deksel op de pan tien tot
vijftien minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de
room en het bier erbij doen en al roerende nog vijf minuten goed
verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en het takje tijm
verwijderen.
Lintmacaroni in water met een snufje zout beetgaar koken.
In een vergiet afspoelen en laten uitlekken. In een pan verwarmen in
twee eetlepels boter. Goed omscheppen.
Lintmacaroni en saus verdelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats