Lintmacaroni met oesterzwammen en shii-take |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
250 gram lintmacaroni
200 gram oesterzwammen
150 gram shii-take paddestoelen
twee lenteuitjes
vier eetlepels roomboter
een takje tijm
1,5 dl slagroom
1 dl De Koninck (flesje van 30 cl)
zes eetlepels Parmezaanse kaas
peper uit de molen en zout naar smaak |
|
bereiding: |
|
|
De paddestoelen goed borstelen en in stukjes snijden. Twee eetlepels boter verwarmen in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de
paddestoelen met de fijngesneden lenteuitjes om en om bakken.Takje
tijm erbij doen. Hittebron verlagen en met de deksel op de pan tien tot
vijftien minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de
room en het bier erbij doen en al roerende nog vijf minuten goed
verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en het takje tijm
verwijderen.
Lintmacaroni in water met een snufje zout beetgaar koken.
In een vergiet afspoelen en laten uitlekken. In een pan verwarmen in
twee eetlepels boter. Goed omscheppen.
Lintmacaroni en saus verdelen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|