laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:


    12 lamskoteletjes
    2 koolrabi's
    2 teentjes knoflook
    3 bosuitjes
    2 takjes salie
    5 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels graanmosterd
    zwarte peper en zout
  bereiding:
    Schil de koolrabi's, snij ze in kleine blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel en laat de koolrabi uitlekken in een vergiet.
Pel de knoflook en snij in plakjes.
Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Snij de salie in reepjes. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie en roerbak hierin de koolrabi gedurende 1 minuut.
Voeg 3/4 van de bosuitjes en de helft van de salie toe en laat het geheel gedurende 4 minuten op een matig vuur bakken tot de koolrabi begint te kleuren.
Wrijf de lamskoteletjes in met mosterd en spijs met peper.
Verhit de rest van de olie en bak hierin de lamskoteletjes mooi rosé. Spijs met zout, hool het vlees uit de pan en laat het vlees even rusten op een warme plaats.

Verdeel de koolrabibereiding over de borden en schik er de lamskoteletjes op. Garneer met de rest van de salie en de ringetjes bosui.

Serveer met rijst of aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats