laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wok van varkensvlees met Rodenbach
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 gr kleine blokjes varkensschouder
    400 gr sojascheuten
    1 kleine ui
    1 teentje look
    1 koffielepel gehakte verse gember
    1 flesje Rodenbach
    1 eetlepel arachideolie
    verse koriander
    peper en zout
  bereiding:
    Hak de ui en snij het teentje look in fijne plakjes.
Warm de olie in de wok en kleur er vlug de kleine blokjes varkensvlees in. Haal het vlees uit de wok en bak er de ui en de look in. Voeg de sojascheuten en de gember toe.
Roerbak en spijs met peper en zout. Schep de bereiding op een warmhoudplaat en dek of met aluminiumfolie. Blus de wok met de Rodenbach of ander zoetzuur bier. Breng aan de kook en voeg er het varkensvlees bij om een lekker gekaramelliseerd korstje rond het vlees te creƫren. Spijs met peper en zout. Meng er de andere ingrediƫnten terug onder en aerk naar smaak of met wat fijngehakte koriander.
Verdeel over diepe borden en serveer met gestoomde of gekookte rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats