Wok van varkensvlees met Rodenbach |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr kleine blokjes varkensschouder
400 gr sojascheuten
1 kleine ui
1 teentje look
1 koffielepel gehakte verse gember
1 flesje Rodenbach
1 eetlepel arachideolie
verse koriander
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Hak de ui en snij het teentje look in fijne plakjes.
Warm de olie in de wok en kleur er vlug de kleine blokjes varkensvlees in. Haal het vlees uit de wok en bak er de ui en de look in. Voeg de sojascheuten en de gember toe.
Roerbak en spijs met peper en zout. Schep de bereiding op een warmhoudplaat en dek of met aluminiumfolie. Blus de wok met de Rodenbach of ander zoetzuur bier. Breng aan de kook en voeg er het varkensvlees bij om een lekker gekaramelliseerd korstje rond het vlees te creƫren. Spijs met peper en zout. Meng er de andere ingrediƫnten terug onder en aerk naar smaak of met wat fijngehakte koriander.
Verdeel over diepe borden en serveer met gestoomde of gekookte rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|