laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinaasappel-radijs-salade met tequila-dressing
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 krop lollo rosso
    4 sinaasappelen
    3 eetlepels tequila
    1 teentje knoflook
    4 eetlepels sinaasappelsap
    mespunt suiker
    3 eetlepels sinaasappellikeur
    1 bosje radijzen
    1 theelepel mosterd
    3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels witte wijnazijn
    tortillachips
    3 takjes peterselie, fijngehakt
    peper en zout
  bereiding:
    Was en droog de sla. Verdeel de sla in stukjes.
Schil de sinaasappelen à vif (verwijder al het wit) en snij ze in plakken. Vang het sap op voor de dressing. Breng de tequila, al het sinaasappelsap en de sinaasappellikeur aan de kook. Laat het tot 1/3 inkoken. Pers de knoflook uit.
Klop het ingekookte sinaasappelvocht los met de mosterd en knoflook. Voeg de suiker, azijn en olie toe.
Spijs met peper en zout en klop tot een homogene massa.
Voeg de fijngehakte peterselie toe. Snij de radijzen in schijfjes en meng de sla en de dressing. Garneer met de tortillachips.

Serveer als frisse salade bij de barbecue of het koud buffet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats