laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zomersoep met verse basilicum
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    100 gr doperwtjes (200 gr ongedopt)
    100 gr tuinbonen
    100 gr prinsessenboontjes
    100 gr courgette
    100 gr prei
    1 sjalot
    100 gr wortel
    2 teentjes knoflook
    50 gr pasta
    1 takje bonenkruid
    1 takje tijm
    8 takjes basilicum
    1 eetlepel olijfolie
    2 liter groentebouillon
    peper en zout
  bereiding:
    Hak de sjalot fijn. Dop de erwtjes en de tuinbonen.
Snij de prinsessenboontjes in stukjes van anderhalve centimeter, de wortel en courgette in dobbelsteentjes en de prei in reepjes. Hak de look fijn.
Houd de sjalot en courgette apart.
Bak de sjalot glazig in de olijfolie. Voeg alle groenten,uitgezonderd de courgette, toe en laat eventjes zweten.
Voeg tijm, bonenkruid, de look en de groentebouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de pasta toe en na 5 minuten ook de dobbelsteentjes courgette. Spijs zonodig met peper en zout.
Snij de basilicum in fijne reepjes en laat even meekoken.
Serveer met lookbroodjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats