Risotto met kastanjechampignons |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
400 gram zilvervliesrijst
300 gram kastanjechampignons
10 gram gehakte walnoten
4 fijngesnipperde sjalotjes
2 kippenbouillontabletten, opgelost in 1 liter kokend water
2 dl witte wijn
4 eetlepels olijfolie
wat peper en zout
100 gram geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngesneden verse bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de helft van de sjalotjes. Roer hierna de rijst vanuit het pak erdoor tot deze begint te glanzen. Blus dan de rijst af met de witte wijn en voeg er de helft van de bouillon aan toe. Laat de risotto vervolgens zon 15 minuten doorpruttelen in een pan zonder deksel. Voeg scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toe en laat nog 10 minuten doorkoken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, fruit nog 2 sjalotjes aan en voeg de kastanjechampignons toe. Bak deze mooi bruin op een hoog vuur. Roer nu de parmezaanse kaas door de risotto en breng deze op smaak met wat peper en zout. Verdeel tot slot de risotto over 4 voorverwarmde borden en verdeel de kastanjechampignons en de walnoten erover. Garneer het geheel met wat bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|