Compote van ijsgekoelde courgettes met munt |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen
1 kilo courgettes
2 grote uien
1 teentje look
2 eetlepels olijfolie
2 citroenen
2 takjes verse munt
zout
vers gemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Was en droog de courgettes. Snij ze in kleine blokjes.
Pel de uien en de knoflook, hak ze fijn.
Doe de groenten in een stoofpot en giet er de olie over. Pers de citroenen uit en doe het
sap bij de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
Laat 30 minuten stoven op een zacht vuurtje. Roer af en toe.
Proef de groenten als ze klaar zijn en breng eventueel verder op smaak.
Giet de compote in een schotel of in een kom en laat ze eerst even afkoelen. Zet ze
daarna nog minstens drie uur in de koelkast tot ze door en door koud is. U kunt ze ook
een halfuur in de diepvriezer zetten.
Snipper de muntblaadjes en strooi ze net voor het opdienen over de schotel.
een recept van Paule Neyrat |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|