laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Courgettes met uien en rozijnen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen

4 tot 5 courgettes (800 gram)
3 uien
1 eetlepel olijfolie
60 gram rozijnen
enkele takjes platte peterselie
zout
peper
  bereiding:
    Was de courgettes en snij ze in schijfjes. Pel de uien en snij ze in ringen.
Verhit de olie in een stoofpot. Doe er de uien in en laat 5 minuten stoven tot ze
goudbruin zijn. Roer geregeld.
Doe er de courgettes bij. Roer alles goed en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de rozijnen toe en meng alles door elkaar. Plaats het deksel op de pot en laat een
kwartier stoven op een middelhoog vuur. Roer af en toe.
Controleer of het kooknat verdampt is. Draai eventueel het vuur hoger en laat zonder
deksel en onder voortdurend roeren nog 2 tot drie minuten koken toe het vocht verdampt
is.
Schik de courgettes op een schotel. Versier met enkele snippers peterselie.


een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats