laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Indische roommosselen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 glas mosselen natuur (+/- 200 gr)
    klein blikje champignons
    1/8 l zure room
    1 -2 tl kerriepoeder
    1 el mayonese
    snufje zout
    1 tl ketjap
    1 gekonfijt gemberbolletje (in suikersiroop)
    1/2 banaan
    1 snufje suiker
    vers gemalen peper
    4 tomaten
    1 el geschaafde amandelen
  bereiding:
    Mosselen en champignons in een zeef laten uitlekken.
Room, kerrie, mayonese, zout en ketjap in een schaaltje door elkaar mengen.
De gember in heel dunne reepjes snijden en de gepelde banaan in blokjes.
De mosselen en de in plakjes gesneden champignons toevoegen en luchtig door elkaar mengen.
De tomaten wassen, drogen en in filterdunne plakjes snijden.
Leg de plakjes tomaat zo op een bordje dat ze elkaar overlappen, met een beetje zout en versgemalen peper bestrooien.
De mosselen met de saus in het midden van de plakjes tomaat scheppen en bestrooien met geschaafde amandelen.
Voor het serveren nog een klein half uurtje in de koelkast wegzetten.

Lekker met vers geroosterd witbrood of knapperige broodjes, goei boter en een lichte witte wijn of rosé bij het voorgerecht serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats