|
|
|
Kip-panini met gepofte paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
300 g kipfilet, 1 rode paprika, 1 eetlepel olijfolie, zout, 2 eetlepels aioli, 50 g gemengde sla, 4 kleine foccacia's, verder nog nodig: aluminiumfolie |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de paprika op een flink stuk aluminiumfolie en leg deze in de oven. Pof de paprika in ca. 30 minuten tot het velletje zwart begint te worden.
Haal de paprika uit de oven en vouw de folie dicht. Af laten koelen.
Verwijder de folie, ontvel de paprika en haal de zaadlijst eruit. Snijd het vruchtvlees in repen.
Smeer de kipfilet in met olie en strooi er zout over. Laat het op de barbecue in 10 minuten gaar worden en snijd het vlees in plakjes.
Snijd de foccacia doormidden en leg het een minuutje op de barbecue. Besmeer het brood vervolgens met de aioli.
Verdeel de sla over de broodjes, leg daarop de kip en de reepjes paprika. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|