Gegratineerde pasta met broccoli en brie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g schelpjespasta
500 g broccoli
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in dunne partjes
200 ml kookroom
versgemalen zwarte peper
4 tomaten, in plakjes
250 g brie, in dunne plakken |
|
bereiding: |
|
|
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli 4-5 minuten met de pasta mee. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de uipartjes in 5 minuten zachtjes glazig. Giet de pasta en broccoli af en schep ze met de kookroom door de ui. Breng dit pittig op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en doe de pasta over in een ovenschaal. Verdeel de plakken tomaat en brie erover en laat de schotel onder een hete ovengrill 4-5 minuten gratineren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|