Bokkenpootjesijs met chocoladesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
2 pakken bokkenpootjes
500 ml slagroom
100 g pure chocolade
rasp van 1 sinaasappel |
|
bereiding: |
|
|
Breek de bokkenpootjes in stukjes. Klop 450 ml slagroom stijf en meng de bokkenpootjes er luchtig door. Schep dit mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en laat het in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm ze met de rest van de room in een pannetje met een dikke bodem op heel zacht vuur. Laat de chocolade al roerende smelten en roer de geraspte sinaasappelschil erdoor. Keer het ijs, verwijder het folie en snijd het ijs in dikke plakken. Leg op elk bordje 2 plakjes ijs en schep er wat chocoladesaus over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|