|
|
|
jerryke's Luikse gehaktballen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg gemengd gehakt,
1 ei
2 ajuinen in dunne ringen gesneden,
3 laurierblaadjes,
200 gr witte rozijnen
3 kruidnagels,
100 ml azijn,
300 ml water,
6 soeplepels Luikse siroop,
klontje bakboter,
peper en zout,
1 soeplepel oxo (Maggi) of een bouillonblokje,
3 klontjes suiker,
wat sausbinder. |
|
bereiding: |
|
|
Bij het gehakt het volledige ei, peper, zout, een beetje nootmuskaat en paneermeel doen,daar balletjes van draaien en mooi bruin aan alle kanten aanbakken in een pan.
Daar dan de azijn, het water, de suikerklontjes, de laurier, de kruidnagels,de oxo of het bouillonblokje,de rozijnen, de Luikse siroop en de ajuinen op doen. Laat alles op een zacht vuur ongeveer 30 minuten pruttelen, als de balletjes gaar zijn de saus binden met wat sausbindmiddel.
Lekker met puree of frietjes en salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|