laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomde pladijsfilets met mousseline van witbier
  ingrediënten:
   


  • 4 pladijzen (van 600 g)
  • 3 eierdooiers
  • 15 cl witbier
  • 3 limoenen
  • 75 g boter (geklaard)
  • 1 eetlepel foreleitjes
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  bereiding:
    Voor de saus de eierdooiers opkloppen op het vuur met het sap van de limoentjes en de Hoegaarden. Kruiden met peper en zout en afwerken met geklaarde boter. (Om de saus nog te verzachten, een beetje licht opgeklopte room toevoegen.)

Ondertussen de filets stomen in een stoomketel met een goede court-bouillon.

De visfilets onderaan het bord schikken. Overgieten met saus. Foreleitjes op de vis leggen, alsook een schijfje limoen, van de schil ontdaan.

Dit gerecht kan geserveerd worden met gepersileerde aardappeltjes of met hertoginnenpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats